Trimsalon - Trimmen

Wist u dat u bij ons ook terecht kunt voor volledige vachtverzorging?
De gezondheid van uw hond begint immers bij een goed verzorgde vacht. Voor bijna elke hond is een regelmatige verzorging van de vacht aan te raden. Of u nu een rashond, een kruising, een kortharige of een langharige hond, wij kunnen u advies geven.

Wist u trouwens dat door een regelmatige trim- en/of wasbeurt de rui van uw hond sneller achter de rug is? Dit geldt ook voor kort- en halflangharige honden, bijv. labarador, golden retriever, herder, berner senner, enz.

Welke trimbehandeling nodig is, hangt natuurlijk af van allerlei factoren. Onder trimmen verstaan wij: scheren - knippen - effileren - uitdunnen - plukken - strippen - kammen – ontwollen - borstelen - föhnen en/of wassen. Kortom, wij overleggen met u welke behandeling het beste bij uw hond past en geven u desgewenst tips om de vacht van uw hond - tussen de trimbeurten door- zelf in conditie te houden.

Een afspraak in de trimsalon kan gecombineerd worden met het verblijf in ons pension. Is uw hond niet bij ons op vakantie dan is hij toch van harte welkom voor een trimbeurt.

Puppy trimbeurtje:
Het is belangrijk dat puppy’s al op jongere leeftijd een puppy beurt krijgen! Zo leren op een rustige, leuke, liefdevolle, en speelse manier dat het niet vervelend is om getrimd te worden. Ze zullen zo heel snel vertrouwd raken aan het bad en de trimtafel. Een puppy beurt is per pup verschillend. Dit ligt aan de leeftijd, grote, het ras en natuurlijk de vacht. Meestal worden ze dan gewassen en een klein beetje geknipt, zodat ze er weer netjes uitzien. Uw hond zal in de toekomst veel profijt hebben als ze een puppybeurt hebben gehad. Het is dan allemaal een stuk vertrouwder.

Trim-technieken:
Er zijn veel verschillende soorten vachten en vele verschillende soorten trim technieken en mogelijkheden. Wij zullen samen met u bespreken wat het beste is voor uw viervoeter. Hieronder staat in het korte beschrijving:

Plukken:
Honden die een ruwharige plukvacht hebben, kunnen worden geplukt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ruwharige tekkels. Het ruwe boven haren van de hond, gaan wel in de rui, maar zullen niet vanzelf uitvallen. Door deze te plukken, voorkomt u dat de hond ernstige jeuk krijgt. Het is wel ontzettend belangrijk dat de vacht echt plukrijp is. Dit zal dan ook door onze trimster worden bepaald.

Scheren:
Er worden over het algemeen veel honden geschoren. Dit kan in allemaal verschillende lengtes. De vacht kan dus maar een beetje worden ingekort of ontzettend veel. Het ligt aan de conditie van de vacht wat er mogelijk is qua lengte. Wanneer een hond bijvoorbeeld veel klitten heeft of zelfs is vervilt, dan is er maar één optie: eronderdoor scheren. Wanneer de vacht in een goede conditie is, kunt u de lengte zelf bepalen. Onze trimster zal dan samen met u bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Knippen:
U kunt er ook voor kiezen om de vacht te laten knippen. Hiervoor moet de conditie van de vacht in goede staat zijn. De hond wordt dan nog een keer uitgekamd en geknipt op de gewenste lengte. Deze techniek kost meer tijd en zal dus ook meer kosten met zich meebrengen.

Voor meer informatie of het inplannen van een afspraak, kunt u altijd contact met ons opnemen.