Vaccinaties voor honden

vaccinatie honden

Bij binnenkomst in ons pension dient uw huisdier volledig geënt te zijn. De entingen mogen niet ouder dan een jaar zijn en niet jonger dan 2 weken. Wanneer uw huisdier niet volledig geënt is, moeten wij deze helaas WEIGEREN!

Breng daarom altijd een entboekje mee (= verplicht). Dit blijft bij ons totdat u uw huisdier weer op komt halen. Wanneer u het entboekje vergeet mee te nemen, bent u genoodzaakt ervoor te zorgen dat deze dezelfde dag nog bij ons terecht komt.

Hieronder ziet u welke entingen verplicht zijn:

Voor honden:
Cocktail :
De naam Cocktail betekend een combinatie van entingen tegen verschillende ziektes.
(Parvo / Hondenziekte / Leverontsteking / Leptospirose=ziekte van Weil)
De enting voor Leptospirose MOET ieder jaar gegeven te worden. Voor de andere entingen wordt – op advies van de dierenarts – een 2 of 3 -jaarlijks schema aangehouden. Dit wordt door ons geaccepteerd.

Kennelhoest (incl. Kennelhoest / Bordetella) :
Kennelhoest-enting d.m.v. neusspray of met injectie (Pneumodog) zijn beide toegestaan.
Door deze enting wordt uw hond zo goed mogelijk beschermd tegen kennelhoest, maar helaas nooit voor 100%. Dit komt doordat er veel verschillende soorten kennelhoest zijn vergelijkbaar met het griepvirus bij de mens.
Uw hond kan dus ondanks de enting kennelhoest krijgen.
Twijfelt u: bel ons dan of raadpleeg uw dierenarts.

Vlooien:
Het is verplicht uw hond tegen vlooien te behandelen voor dat u ze naar ons huisdierenhotel brengt. Wanneer uw viervoeter bij ons komt logeren dient hij/zij natuurlijk vrij te zijn van vlooien, teken en wormen.

Gebruik hiervoor een spray of druppeltjes (pipetje) in de nek. Een vlooienband is niet effectief genoeg. Mochten wij toch ongedierte bij uw hond aantreffen tijdens het verblijf, dan wordt dit gelijk behandeld! De hiervoor gemaakte kosten worden dan in rekening gebracht.